Top Channel/ Familja mbretërore e Belgjikës merr pjesë në paradën e Ditës Kombëtare

Objavljeno 21. jul. 2021
Mbreti Filip e mbretëresha Matilde e Belgjikës, si dhe tre nga fëmijët e tyre, morën pjesë sot në paradën ushtarake që celebron Ditën Kombëtare të Belgjikës.
Sivjet kishte më shumë evente në krahasim me anullimet e vitit të kaluar, kur pandemia ishte në përhapje të plotë ne vend.
Megjithse Belgjika është bërë shtet i pavarur në 1830, festa e saj kombëtare daton prej vitit 1831, kur mbreti i saj i parë bëri betimin.
Revolucioni belg i vitit 1830 soli pavarësinë dhe më pas kongresi kombëtar vendosi që vendi të ishte një monarki.
Leopold I erdhi nga Anglia për të marrë kurorën e vendit, teksa më 21 korrik 1831, bëri betimin në pallatin mbretëror në Bruksel.
Pamjet: AFP

Departamenti i Informacionit, më i madhi, më kryesori në Top Channel, i cili shënoi fillimin e televizionit me edicionin e lajmeve në 20 dhjetor 2001. Përmes informacioneve të shpejta, të sakta dhe të thelluara, reportazheve dhe rubrikave të tjera informative, Top Channel është kthyer në burimin kryesor dhe me prestigjioz të informimit të të gjithëve në Shqipëri, në hapësirën mbarëshqiptare dhe kudo tjetër në botë ku shqiptarët jetojnë. Top Channel është i pranishëm me kamerat dhe gazetarët e tij në të gjitha ngjarjet më të rëndësishme të vendit dhe në botë, me edicionet e tij informative.

Për më shumë vizitoni: top-channel.tv/

Subscribe to "Top Channel" on SLcd Channel for NEWS and TV
Shows HERE: bit.ly/2Y15KwK
For more content from click HERE: www.top-channel.tv
Like Top Channel on Facebook HERE: bit.ly/2FglWTs
Follow Top Channel on Instagram HERE: bit.ly/2uaYG2U
Follow Top Channel on Twitter HERE: bit.ly/2TJndeH

Komentarjev