Top News - Covidi në Evropë që në Tetor 2019...? Në Itali, dy muaj para ngritjes së alarmit nga Kina

Objavljeno 21. jul. 2021
Koronavirusi mund të ketë qarkulluar në Itali në tetor 2019, sipas një kërkimi të fundit që hedh më shumë dyshime mbi origjinën e vërtetë të Covidit.
Kina nuk njoftoi botën për virusin misterioz që qarkullonte në Vuhan, qytetin në qendër të pandemisë, deri në dhjetor 2019.
Zyrtarët e pekinit kanë insistuar se virusi u shfaq në mes të dhjetorit, por një mal me studime që atëherë, kanë hedhur hipoteza nga më të ndryshmet.
Tani, ritestimi i dhjetëra kampionëve të gjakut nga disa pacientë në itali, sugjeron se infektimi ishte i përhapur në këtë vend muaj para se të gjithë të mësonin për virusin. Rezultatet treguan se kampioni i gjakut në një pacient me kancer, i marrë në tetor 2019, kishte antitrupa që luftonin covidin.
Ekspertët thonë se zbulimi i tyre është një sinjal i besueshëm se virusi ka qarkulluar shumë më herët nga sa mendohej deri më tani, por thonë se nevojiten edhe prova të tjera për ta vërtetuar këtë. Vetëm nivele të ulëta antitrupash janë konstatuar, cka e bën të vështirë daljen në përfundimin se pacientët kanë patur covid në atë kohë. Shkencëtarët në Milano pranojnë se zbulimet mund të jenë edhe pozitive fallse dhe ekspertë të papërfshirë në studim sugjerojnë se koronaviruse të tjera në qarkullim në atë kohë mund të kenë shkaktuar reagimin imunitar. Covidi u konfirmua zyrtarisht në evropë në shkurt të vitit të kaluar, por koha e saktë e shfaqjes së tij mbetet nën hetim.
Pamjet: AFP

Top News është televizion informativ, i hapur në shkurt të vitit 2007. I konceptuar si format news, prioritet i saj është informimi i publikut përmes lajmit të fundit. Lidhje live për politikën, aktualitetin, kronikën, ekonominë, rajonin, botën, sportin, teknologjinë dhe show biz-in. “ Informohu i pari” , slogani për 24 orë lajme . Sjellim ndryshe realitetin mediatik në Shqipëri, ofrojmë një burim informacioni të saktë, të shpejtë, të besueshëm dhe të thelluar.

Për më shumë vizitoni: top-channel.tv/

Subscribe to "Top Channel" on SLcd Channel for NEWS and TV
Shows HERE: bit.ly/2Y15KwK
For more content from click HERE: www.top-channel.tv
Like Top Channel on Facebook HERE: bit.ly/2FglWTs
Follow Top Channel on Instagram HERE: bit.ly/2uaYG2U
Follow Top Channel on Twitter HERE: bit.ly/2TJndeH

Komentarjev

  • Pirrdh pirrdh se liroheni , po kush po i beson me keto prralla bufi .! Vetem injorantet i besojn dhe ndonje qe ka lidhje me politik ben sikur i beson .!!

  • Doktoret e zyres se punes ne it kan bere trajnim qysh ne Mars 2019 edhe doktoret e familjes nuk jane perfshire sepse ndryshe do ngrihej problematica